Artsenpraktijk In Balans

Voor balans in leefstijl en gezondheid

Tarieven en vergoeding

Tarieven

Start – trajectenTarief 2023
Leefstijl In Balans Basis
*Leefstijlanalyse en -advies in 3 consulten van 60 min aan de hand van vragenlijsten, leefstijldagboek en (indien beschikbaar) screenend bloedonderzoek
€ 585,-
Leefstijl In Balans Extra
*Zie Leefstijl in Balans Basis aangevuld met: 2 extra consulten van 60 min, analyse van een uitgebreide vragenlijst over je medische voorgeschiedenis, zo nodig analyse van je medische dossier en microbioom onderzoek
€ 995,-
NB. De kosten van eventuele aanvullende onderzoeken zijn niet inbegrepen.
Bijvoorbeeld: Bloedonderzoek leefstijlscreening, +/- € 200,-. Microbioomonderzoek +/- € 300,-.
De kosten voor de onderzoeken betaal je rechtstreeks aan het laboratorium.
Vervolg – consultenTarief 2023
Consult per 5 minuten
*Duur vervolgconsulten: +/- 60 minuten.
€ 12,-
Herhaalrecept / dieetverklaring / medicijnverklaring voor reizen€ 25,-
NB De kosten van eventuele aanvullende onderzoeken zijn niet inbegrepen.

Prijswijzigingen voorbehouden


Consulten zijn mogelijk live op mijn praktijk, buiten/in de natuur als wandelconsult, via beeldbellen en telefonisch.

Bij de starttrajecten ontvang je vooraf een factuur via e-mail met het totaalbedrag van het betreffende traject. Deze dien je voor de start van het traject te betalen.

Na afloop van een vervolg consult ontvang je een gespecificeerde rekening per e-mail. Deze rekening dien je bij voorkeur direct, maar in ieder geval binnen 14 dagen te betalen. Betaling kan door middel van een overboeking of via een betaalverzoek. Let op: het is in de praktijk niet mogelijk om te pinnen of contant te betalen! Na betaling kun je je factuur indienen bij je zorgverzekeraar.

Afspraken dienen uiterlijk twee werkdagen van tevoren te worden afgezegd, anders ben ik genoodzaakt de kosten alsnog in rekening te brengen. Klik hier voor de betalingsvoorwaarden.

Een goed antwoord op een medisch inhoudelijke vraag is voor ons allebei erg belangrijk. Persoonlijk contact en inzage in je dossier zijn daarvoor noodzakelijk. Daarnaast wil ik je vragen om medisch inhoudelijke vragen niet per mail te stellen, maar deze te bundelen en tijdens een consult of telefonische afspraak te bespreken. Je hoeft dan niet te wachten op antwoord en kunt meteen doorvragen, waardoor er geen sprake is van onduidelijkheid.

Vergoeding

Als arts ben ik aangesloten bij de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG). De meeste verzekeraars erkennen deze beroepsvereniging. Vergoeding vindt echter alleen plaats vanuit een aanvullend pakket en is afhankelijk van prestatiecodes. Het is raadzaam om van tevoren de polisvoorwaarden van je aanvullende zorgverzekering te lezen. Facturen worden gedeclareerd onder prestatiecode 24005.

Enkele verzekeraars waaronder Interpolis en FBTO vergoeden helaas niets meer.
Verzekeraars De Friesland, Zilveren Kruis en Pro Life vergoeden per 01-01-2022 prestatiecode 24005 niet meer. Check voor de duidelijkheid hieromtrent je polisvoorwaarden met name met betrekking tot de genoemde prestatiecode. Facturen zullen niet achteraf nog worden aangepast. Voor kosten die vergoed worden vanuit je aanvullende verzekering wordt je eigen risico van minimaal €385 niet aangesproken. Er is geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig.

Klik hier voor een vergelijking van vergoedingen in 2024.