Artsenpraktijk In Balans

Voor balans in leefstijl en gezondheid

Claudia Faber-Botermans

Claudia Faber-Botermans
Claudia Faber-Botermans

Mijn naam is Claudia Faber-Botermans (1978). Samen met mijn man, dochter, zoontje en onze labradoodle woon ik in Bennekom, een mooi dorpje aan de rand van de Veluwe.

Ervaringen

Door mijn ervaringen als kind bij de huisarts en in het ziekenhuis kreeg ik al jong interesse in de zorg. Op de middelbare school gaf een biologielerares me het laatste zetje. Zij gaf me boeken over de werking (fysiologie) van het menselijk lichaam: wow, wat is dat een complex geheel! Vanaf dat moment wist ik het zeker: ik word arts!

Helaas werd ik een paar keer uitgeloot. In 1999 mocht ik alsnog starten met de opleiding Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Alles vond ik interessant, maar het mooiste was de verpleegstage. Tijdens die stage ervaarde ik hoe betekenisvol het voor mensen is als je er gewoon voor hen kunt zijn in alledaagse dingen zoals praten, wandelen, zingen of een puzzel maken.

Afstuderen

Na mijn afstuderen als arts en het werken als arts-assistent in verschillende vakgebieden, werd ik aangenomen voor de opleiding tot huisarts. Opnieuw een prachtig vak! Maar ik miste de ruimte om er voldoende te kunnen ‘zijn’ voor mijn patiënten. Vanuit deze wens én de wens om de oorsprong van de klacht(en) op te sporen, ben ik mijn blik gaan verbreden. Ik heb meegewerkt aan wetenschappelijk onderzoek naar bestaande en nieuwe medicijnen. Ook volgde ik verschillende opleidingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde, preventieve geneeskunde, coaching, natuurgeneeswijzen, voeding, orthomoleculaire therapie, detox/ontgiften, darmtherapie en neuraaltherapie. Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen in het hoe en waarom van het ontstaan van (chronische) klachten en ziekten, en in de kracht van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

En verder

Bij praktijk Slunterzicht in Ede werkte ik samen met een ervaren arts voor natuur- en leefstijlgeneeskunde. Na drie jaar besloot ik om mijn kennis, ervaring en visie in te zetten binnen een eigen praktijk. Eerst bij Sielesâlt in Bussum, en sinds begin 2020 vanuit mijn woonplaats Bennekom via Artsenpraktijk In Balans. Een praktijk waar reguliere en aanvullende geneeswijzen samenkomen – ook wel Integrative Medicine of integrale geneeswijzen genoemd. Met als doel de balans in leefstijl en gezondheid te herstellen en te behouden. En daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Neem contact met mij op.