Artsenpraktijk In Balans

Voor balans in leefstijl en gezondheid

Voor wie

In de afgelopen jaren vonden mensen met een zeer divers klachtenpatroon de weg naar mijn spreekuur. Vertrekpunt in mijn benaderingswijze is niet zozeer het stellen van een diagnose (welke ziekte past bij jouw klachten), maar vooral het in kaart brengen van jouw individuele klachtenpatroon in relatie tot je leefstijl. Hierbij kun je onder meer denken aan voeding, beweging, ontspanning en sociale factoren. Samen kijken we hoe je de balans in deze leefstijlfactoren kunt herstellen en behouden. Vaak geeft een nieuwe balans al verlichting van je klachten. Meer informatie over mijn benaderingswijze en leefstijlgeneeskunde vind je op de pagina ‘(Weer) In Balans‘.

Divers klachtenpatroon

Omdat het klachtenpatroon en de disbalans in leefstijlfactoren bij elk persoon uniek zijn, is er maatwerk nodig. Het voegt daarom weinig toe om een opsomming te geven van klachten en ziekten die positief beïnvloed kunnen worden met mijn benaderingswijze.

Herken je jezelf hierin?

Om je toch een idee te geven, volgen hieronder enkele algemene vragen:

  • Voel je je al tijden moe en weet je niet waarom?
  • Heb je al langer klachten waarvoor je verschillende specialisten hebt bezocht zonder bevredigend resultaat?
  • Vallen jouw klachten in de groep ‘onbegrepen klachten’?
  • Heb je te horen gekregen: “Leer er maar mee leven”?
  • Ondervind je bijwerkingen van medicatie en ben je op zoek naar mogelijkheden om je gezondheid te optimaliseren, zodat de medicatie op een verantwoorde manier kan worden afgebouwd?
  • Heb je het gevoel dat jouw kind niet tot bloei komt? Signaleer je klachten op lichamelijk en/of mentaal niveau?
  • Wil je graag gezonder leven, maar brengen alle verschillende mediaberichten je in verwarring?
  • Of… voel je je gezond en wil je tips hoe je dit zo kunt houden?

Herken je jezelf of je kind in (één van) deze vragen? Graag kijk ik samen met jou en/of je kind naar de mogelijkheden om de balans in leefstijlfactoren te herstellen en te bevorderen, en zo je klachten te verlichten. Via dit formulier kun je contact met me opnemen. Of maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek via de button “Maak een afspraak” op deze pagina.
Herken je jezelf niet in deze vragen, maar heb je wel klachten waarvoor je graag hulp wilt? Neem gerust contact met me op! Meer informatie over mijn specialisaties vind je op de pagina ‘Opleidingen en lidmaatschappen‘.