Artsenpraktijk In Balans

Voor balans in leefstijl en gezondheid

Werkwijze

Intakefase: kennis maken, informatie verzamelen, persoonlijk plan

Voor deze eerste fase van persoonlijk contact kun je kiezen uit 2 trajecten. De trajecten zijn geschikt voor iedereen die graag op een positieve manier werkt aan zijn gezondheid en daarbij medische begeleiding wil van een ervaren arts en coach.

We starten altijd eerst met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek (30 min). Je kunt je vragen stellen en ik hoor graag waar je naar op zoek bent. We kijken samen of we bij elkaar zouden passen en welk traject het meest geschikt is voor jou. Zie voor meer informatie de beschrijving van de beide trajecten.

Het kan zijn dat ik je niet kan bieden wat je zoekt. Mocht dat zo zijn dan bespreek ik dat met je en zal ik je eventueel verwijzen naar een van mijn collega’s.

Heb je een uitgebreide medische voorgeschiedenis en/of heb je op dit moment klachten die je dagelijks leven beïnvloeden? Dan zal het traject Leefstijl In Balans Extra (zie 2.) het beste bij jou passen. In de praktijk is dit het meest gekozen traject.

  1. Traject Leefstijl In Balans Basis

In dit traject brengen we je huidige leefstijl in kaart en onderzoeken we wat je wensen en doelen zijn om je gezondheid via een gezonde leefstijl positief te beïnvloeden.

Tijdens de eerst 2 gesprekken van ongeveer 45-60 min. leren we elkaar beter kennen. Wie ben je? Wat is voor jou belangrijk? Waar loop je tegenaan? En wat zou je anders willen? Samen gaan we deze vragen verder onderzoeken. En ik help je daarbij. In de eerste plaats door vooral te luisteren naar jou. Mijn ervaring is dat de antwoorden dan meestal vanzelf komen. Ondersteunend daarbij zijn vragenlijsten en een leefstijldagboek die je van te voren invult. Naast mijn eigen vragenlijsten maak ik ook gebruik van de vragenlijst ‘Mijn Positieve Gezondheid’ van het institute for Positive Health. Klik hier voor meer informatie.

Ook is het mogelijk om via bloedonderzoek je gezondheid verder in kaart te brengen. Deze Leefstijl Screening vraag je zelf eenvoudig digitaal aan via een link die je van mij krijgt. Een afspraak bij een prikpost bij jou in de buurt wordt voor je geregeld en de benodigde materialen hiervoor worden thuisgestuurd. De kosten voor dit bloedonderzoek betaal je zelf direct via iDeal aan het laboratorium (zie voor een overzicht van de kosten de pagina Tarieven en vergoeding). De uitslag wordt naar mij gestuurd. Ik beoordeel de uitslag en neem deze mee in mijn persoonlijke adviezen voor jou.

In ons derde gesprek vatten we alles samen. Je krijgt een helder beeld van je huidige leefstijl en die gebieden waar je je gezondheid positief kunt beïnvloeden. Je krijgt persoonlijke adviezen op de voor jou belangrijke gezondheidsthema’s, zoals voeding, bewegen, slapen, ontspannen, balans werken-leven etc. Aan de hand van jouw persoonlijke doelen stellen we samen een plan op. Hiermee ga je vervolgens zelf aan de slag. Meer informatie over mijn benaderingswijze en leefstijlgeneeskunde vind je op de pagina ‘(Weer) In Balans‘.

Na dit derde consult kan je losse vervolgconsulten aanvragen van 30-60 min voor verdere begeleiding en coaching.

2. Traject Leefstijl In Balans Extra

Heb je een uitgebreide medische voorgeschiedenis en/of heb je op dit moment klachten die je dagelijks leven beïnvloeden? Dan is dit het beste traject voor jou. Het bevat de zelfde elementen als het basistraject, aangevuld met:

  • 2 Extra consulten
  • Uitgebreide vragenlijst over je medische voorgeschiedenis
  • Zo nodig analyse van je medische dossier (huisarts, specialist, therapeuten)
  • Zo nodig vragen we aanvullend onderzoek aan, zoals microbioom onderzoek. Zie voor meer informatie de website van het Microbiome Center .

Vervolgfase: zelf aan de slag met je leefstijl, coaching en medische begeleiding


In deze fase ga je zelf aan de slag met je persoonlijke leefstijlplan. Voor verdere begeleiding en coaching kan je natuurlijk bij mij terecht! Tijdens een vervolgconsult evalueren we het verloop van de voorgestelde leefstijlaanpassingen en het effect ervan op je klachten. Hierbij houden we steeds de door jou geformuleerde doelen in het oog. Zo nodig stellen we je behandelplan bij, vullen we het aan en/of adviseer ik aanvullende behandelingen/therapieën. Hierbij werk ik ook graag samen met collega’s en therapeuten, afhankelijk van de zorg en begeleiding die bij jou past. Meer informatie over mijn benaderingswijze en leefstijlgeneeskunde vind je op de pagina ‘(Weer) In Balans‘.

Consulten

Graag ontmoet ik jou persoonlijk, in mijn praktijk of tijdens een wandelconsult (heerlijk buiten in de natuur!).

Past dit niet bij jou? Of is het niet mogelijk? Je kunt bij mij ook terecht voor:

  • Consulten via beeldbellen
  • Telefonische consulten

Geef bij het maken van een afspraak aan waar je voorkeur naar uitgaat.

De behandeling bij Artsenpraktijk In Balans dient als aanvulling op de zorg bij je eigen huisarts of medisch specialist. Dus zeker niet ter vervanging van deze zorg.

Artsenpraktijk In Balans is geen praktijk voor acute of spoedeisende zorg. Wanneer je te maken krijgt met een situatie waarbij direct handelen vereist is, bel dan naar je huisarts, de huisartsenpost in jouw regio of 112.